tisdag 15 april 2008

Hjälp jag har beslutsångest!

Jaha kära vänner, detta är Ben (ja han har fått det namnet av någon anledning) han ligger i min garderob och skräpar mest hela dagarna. Han är en mullig, ganska tung kerub i sina bästa år som har som yrke att hålla upp två ljus. Snubblade över honom här om dagen, hade liksom förträngt honom. Men så påminnde han mig om att, attans vad det är tomt på väggarna! Usch ja, jag har liksom skjutit det där på framtiden med att pynta väggarna. Det framkallar ångest hos mig. Är livrädd att det ska bli för "plåttrigt"! Ni vet så där så det känns som om väggarna hänger över en i ett rum. Brrrr! Nu står han här i min ena soffa och vill inget hellre än att komma upp på väggen. Det värsta är att han fick med sig ett par "vänner" ur garderoben, som har samma yrke som han.Väggprydnader!



Här kommer den första "vännen" eller ja "vännerna", de är nämligen två. Mr and mrs mysko-plåt-hylla. Missförstå mig inte, jag gillar dem! De är lite charmiga så...Men de vill ju upp på väggarna, och jag kan inte bestämma mig vart de ska sitta. Har sprungit runt och provat än här och än där.




Sen har vi det värsta ångest-objektet av dem alla! En tavla som jag tycker jättemycket om.....men......ramen!? Den känns liksom lite för "guldig"... eller jag vet inte. Har haft en period i mitt liv då jag inte störde mig på den guldiga ramen, då fanns det flera guldiga detaljer i mitt hem. Men nu är denna typ den enda kvar. Den är nog ganska gammal, ramen är så där härligt skamfilad. Vet inte om jag förstör hela tavlan om jag målar ramen vit? Eller hör och häpna...svart!? Hjälp! Jag behöver råd!

Nu ska jag fortsätta att ränna runt och kolla vart de passar. Känner jag mig själv rätt så kommer det ta dagar eller veckor innan jag tar ett beslut! Men jag tar tacksamt emot råd.

Kram så länge!

17 kommentarer:

Mamma C sa...

Tror inte ramen skulle bli ful om den blev vit. Jobbigt när man inte riktigt vet vad grejerna ska vara. Du får ta fram en sak i taget ur garderobem istället.
Kram mamma c

lottens vita och gröna sa...

hallå där! jag tror att om du grupperar så blir det int plottrigt, när en gerj hänger här och där med trem mellanrum kan det lätt kännas malplacé, underbara saker har du haft i gaderoben, tror att den ljuvliga tavlan skulle göra sig alldeles undebar med en svart ram, det ger kontrast åt bildemn, eller möjligen silver...vitt tror jag bilden försvinner. et annat tips om du är rädd för att spika, köp en tavlelist, finns fina på indiska, där kan du ju ändra ofta! lycka till! kram lotten

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Sååå söt..klart han ska upp!!!

~~* W I T H ♥ L O V E *~~
Millan

Inne o uteliv sa...

Hej!
Vilka fina grejer du har i garderoben. Synd att dom ligger där. Jag tror på att måla ramen svart och slipa lite så att guldet tittar fram. Det är ju guld på käre Ben så det kan bli fint att ha dom tillsammans.

Lycka till och ha det bra!
Kram

Philura sa...

Ramen skulle bli ursnygg i svart eller grått tror jag för då tar du upp gråskalan iden. Du dkulle låta min dotter fota den och lägga in den i photoshop fö då kan man ändr afärg på ramen utan att förstöra den med färg, då ser du ju den i sin helhet innan du ens målat. Smart, va? (ibland har jag mina stunder)....

P-lina sa...

Åh så fina saker du hade i garderoben! fram med dom! men jag förstår känslan...har inte satt upp nåt på mina väggar sen vi målade om....det tar tid innan jag bestämmer mig för vad som ska sitta där ...

hälsningar/P-lina

My Lovely Things sa...

jag förstår precis..hemskt när det blir för mycket..då kan jag nästan inte andas..det blir liksom oroligt i rummet..måste vara balans...hoppas att du hittar rätt ställe för dina fina ting..

kram anna

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det är ju jättefina grejer, och det är ju synd om de ligger i garderoben... Du hittar säkert någon fin plats!
En svart ram tror jag skulle passa bra på din tavla... Du kan köpa en billig svart ram på Ikea eller Gallerix, så kan du ha kvar den guldiga om du skulle ångra dig...
Kram
Marie

HEMMA HOS LINNÈA sa...

Hallo

Vad fina saker du har ligger undangömda.
Jag tror att ramen blir snyggast i svart....
Ha det så bra
Kram Liselotte

drömmen om vitt sa...

Ramen blir nog fin vit, kanske hyllorna med. Sen kanske du ska försöka att ha sakerna på en och samma vägg, typ tavlan mellan hyllorna... ja det är lite klurigt. Jag har samma problem med väggarna i trappan, är rädd för att det ska bli för plottrigt.
Ha det gott
Lotta:)

Unknown sa...

Hej vännen,

Tack för besöket och den fina kommentaren på min blogg sida.
Jag har precis samma ängel fast i par. Mina är dock ej målade utan betong. Jag har ´placerat en över sängen i gästhuset på landet och den andra hänger vid min entr´´e här hemma. Helt ok tycker jag, fast jag tycker att du skall måla din helt vit.
Beträffande hyllorna så använd dom som konsoler och lägg en bräda/hyllplan på så får du en urläcker hylla. Allt skall du måla vitt så skall du se att det blir lättare att placera alla dina fina saker.
Lycka till!
Kramisar Jeanette

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men vilken småfet gullig liten kerub med toppenjobbet! Han var ju jättefin, klart han ska upp!!! Tavlan var ju helt otroligt fin, guldkanter gillar jag som du vet: ) men, kan du ta bort bilden och sätta den i en vit el svart ram kanske? Mari.

Unknown sa...

Jag förstår ditt dilemma precis. Jag har inte mycket saker på väggarna heller . Tycker inte om när det blir plåttrigt som du sa.

Jag hade nog hängt sakerna ganska så ihop...tavlan hade jag inte rört alls, även om jag älskar vitt. Jag har själv en jättegammal ram i guld, den får vara det också, krma Pia

Lilla Trollbacken sa...

Åh vilka fina saker du har undangömda fy skäms!!
Klart de ska upp på väggen. Jag skulle behålla guldramen, den är jättefin! Det kommer att ´bli sååå fint, jag lovar!
kram
Gabrielle

Marie sa...

Tänk vad bra att kunna fynda i sin egen garderob!!!! Tavlan är jättevacker! Antingen tycker jag att du ska behålla ramen som den är eller också måla den svart!

Kram Marie

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Men vilka fynd från garderoben...
Jag bara älskar den vackra tavlan. Spara ramen om du är rädd om den, annars så skulle jag först måla den vit, känns det inte rätt så kam man alltid dra på ett lager med svart!

Kramisar Anita

Service Care sa...

Måla ramen svart,, det kommer bli snyggt