onsdag 30 juli 2008

Körsbär och loppisfynd

Såå var man då åter på jobbet igen. Semestern går såååå fort. Sen lyckas man ju tajma in att få slut på semestern när värmeböljan kommer! Typiskt mig! Det var väldigt skönt att komma hem i eftermiddag och tillbringa resten av den utomhus, efter att varit instängd större delen av dagen i en smärre bastu. Vi plockade lite körsbär (jag höll mest i stegen, medans andra klättrade. Plockade lite från de lägre grenarna, ska tilläggas).



Här ser ni resultatet, en tio liters hink med körsbär. Här inspekteras skörden närgånget av Ophelia. Hmmm, kan man äta dessa måntro? Hon spanade på avstånd vad vi höll på med när vi klössade omkring där på stegen. Så det är klart hon måste inspektera vad det var som var så himla speciellt att matte var i trädet och klättrade. Hon var inte så imponerad av vad som fanns i hinken kan jag tillägga. Det kunde väl ha varit en hink full med nått smaskens ändå!




Jag stoppade några i en skål på fot som jag hittade på loppis i helgen. Ja,jag vet att jag har köpförbud.......men den var ju sååååå fiiiin. Ska nog rensa lite i gömmorna, så finns det plats.





Det värsta var att det slank med en till......i rena farten. De glittrade så vackert där i solskenet att de bara måste få följa med.






Sen hittade jag även denna lilla skålen med lock. Ett av helgens favoritfynd. Jag och Philuran valde de absolut hetaste dagarna att åka på jakt....puh! Vi höll på att flyta bort, men det kryllade av fynd och då kan man ju inte sluta leta!







Dessa små kannor låg och skräpade i en låda. Det gäller att rota ordentligt när man är på jakt! De är inte så stora, men ganska tunga. Sen några formar som söta Philuran fyndade och delade med sig av. Gulle dig, tack så mycket! Några värmeljus i dessa till hösten blir toppen!








Sen kommer vi till porslinet, det går ju inte att komma hem utan nån pjäs i vitt porslin.Det blev en kanna till samlingen. Sen en liten gömma av nått slag, smör eller pepparrot, vet inte vilket.









Sist men inte minst, ett par burkar. Jag kan se dem fyllda med polkagrisar eller nått. Är lite svag för denna modellen på burk. Skulle kunna ha hur många som helst.

Ja det var några av fynden. Hittade mer, men en del ska målas lite först...puh, har hur mycket som helst som skulle behöva sig en släng av penseln.

Ha det så gott i värmen!

tisdag 22 juli 2008

Internetstrul och en bevingad gris

Hej! Ääääntligen fungerar nätet igen. Har haft trassel med internet ett tag. Då märker man hur biten man blivit av detta med att blogga...Började bli lite smått desperat, men nu är jag uppkopplad igen. Puuuhhhh!

Har varit runt i diverse små mysiga inredningsaffärer (högst ovanligt eller hur?!). Mig&alice i Säter har hunnit med och fått sig ett och annat besök. Där finns lite prylar från detta mysiga stället. Deras tovade prylar är helt underbara! En liten skönhet från dem hängde hos mig&alice, jag kunde inte motstå att köpa den....



....här hänger den på min tallrikshylla, bland en massa krimskrams. Det är den tovade lilla struten som hänger i mitten. Jag är störtförälskad i den! (om man nu kan vara det i en tovad strut!??) Vet inte riktigt om jag ska ha nått i den eller inte...




Sen kommer vi till mitt senaste inköp. En liten bevingad gris i gjutjärn! Besökte butiken "Hemma hos Alice" i Norberg igår (nu blev det mycket Alice här)och då stod denna lilla plutt på golvet innanför dörren där. Men självklart så fick han ju följa med mig hem!





Här står han på hyllan med några hjärtan-på-tråd blommor och myser.Han ser nästan lite uppkäftig ut med trynet i vädret....






Här har några av alla såsskålar som jag släpat hem hamnat. Om ni kikar riktigt noga så ser ni att det är en liten krona i tråd som står mitt i hjärta-på-tråd blomman. Fick den av Philuran för ett tag sedan. Den är så söt, bara några centimeter hög.







Här har vi en såsskål till....typ den tjugofemte i ordningen...även den har en liten krona på toppen, made by Philuran så klart!

Ha det så bra, nu ska jag försöka kika runt lite hos er andra när jag ääääntligen har tillgång till nätet igen.

Kram på er!

söndag 13 juli 2008

Rosor och lavendel

Åhh nu har första veckan av semestern susat förbi. Så härligt att bara "få vara", ta dagen lite som den kommer.Plockade lite av min lavendel idag.Fram med en liten flaska och en linnefärgad spets.Lavendel doftar så gott! Blommorna ser ut och känns som om de vore av sammet.



Knipsade av några rosor i bara farten. Letade fram en gammal skavd spegel och några av mina udda loppisfyndade små glas. De har alla små etsade mönster, syns nog inte så bra på bilden.




Gissa vilken som är favorit rosen? Inte så svårt.....den vita så klart! Nu får de ligga här och guppa omkring lite och förgylla min tillvaro.

Tack för alla vänliga kommentarer!

Ha det så bra, kram på er.

fredag 11 juli 2008

Tack lilla *E*!

Jag och min lillasyster var ute och for härom dagen. Hon ville åka och kika hos mig & alice i Säter. Hon hade blivit så förtjust i min krona i keramik som jag köpte där i förra veckan, så hon ville absolut ha en. Sagt och gjort vi tog oss en tur dit, ja som jag sagt tidigare, det finns massor med mysigheter där som man vill köpa med sig hem. Hör och häpna, jag köpte ingenting denna gången! Det var inte det lättaste att låta bli, men jag lyckades.

Lillasyster där emot shoppade sig en keramikkrona och ett hjärtformat zinkfat. När vi sedan kliver ut ur butiken, sträcker hon fram påsen med zinkfatet i och säger; Varsågod det är till dig! Jag såg nog ut som en fågelholk i ansiktet......till mig!? Gulle dig lilla *E*, jag blev jätteglad! Pyntade på trappen med mitt nya fat, lite vatten och en ros från trädgården.

Ha det bra,kram på er!

tisdag 8 juli 2008

Vänner

Hmmmm vad är nu detta!? Kan meddela att jag kunde inte motstå denna lilla knorren längre.



Innehavaren till knorren kommer från detta stället.




Här har vi sköningen!Visst är han väl för gullig.

Jag har haft besök i helgen av en mycket kär barndomsvän (usch det där lät stenålders!?). *M* tack för en mycket trevlig helg! Önskar vi bodde närmare varann, saknar dig såååå!! Vi måste ses snart igen!

Jag passade på att visa henne några av mina favvoaffärer. Bland annat till den mysiga butiken mig & alice i Säter. Där tog jag äntligen och gjorde slag i saken och köpte denna gris. Har kramat honom flera gånger när jag varit där på besök,mmmmm och nu är han min! Han har en något förvånad uppsyn.





Jag kan ju sällan hejda mig när jag är i köpartagen. Så det blev en liten krona i porslin också.






Tjopp! Ner med den i en kruka, så ser det genast mycket bättre ut. Det fanns en hel serie med vitt underbart porslin som denna lilla kronan ingick i. Bland annat en stor planteringskopp, urläcker!! Vill ha,viiill haaa! Men jag fick hejda mig lite där...







Tänk vad det är bra med omtänksamma vänner! Fröken Hellens hus var ute på shoppingrunda här om veckan och sprang på detta ljushuset på Gruvgatan 13 i Falun. Och Philuran (stackarn) har lyssnat på mitt tjat i evigheter om att jag vill ha just ett sådant hus.De två vänliga själarna fixade så att jag äntligen fick ett! Kram på er! Nu står det här på min hylla. Har redan hunnit tända några ljus i det....








Här ser ni vart jag hänger av mig mina vingar på kvällen..;) Philuran har sytt dessa åt mig.Har hängt vingarna på sänggaveln tillsvidare, letar efter en gammaldags knoppbräda att måla vit och hänga upp i sovrummet. Ni vet, så att man kan hänga upp ytterligare lite krimskrams på......Pyntandet av sovrummet går seeegt, så därför får ni bara se små skymtar. Tack snälla Philuran, jag är så nöjd med mina vingar.

Ja kikar man på dagens inlägg så kan man nästan tro att jag är typ tre år eller nått. En mjukisgris, en prinsesskrona, ett litet hus och ett par änglavingar. Ja, jag är helt enkelt lite barnslig av mig.

Kram på er!