måndag 30 juni 2008

Doften av pion

Pioner är ljuvliga blommor, de doftar så gott! Kan inte låta bli att plocka in dem och sätta lite här och där. Det doftar kan jag meddela. Dessa vinröda växer i min trädgård, skulle mer än gärna ha ett par vita eller ljust rosa. Hmmm, framtida investering kanske? Här har jag knipsat av en och lagt i ett fat, hmm måste ju försöka att få användning för mina fat på fot. Så jag kan försvara inköpen av ett par till....... känner att det där köpförbudet ligger lite risigt till. Har redan hållt i ett och annat fat, men inte köpt något.......ännu.....;)



Lite loppisfynd, glasljusstake och en liten flaska. Det går i perioder det där vad mina korpgluggar spanar in sig på när jag besöker en loppis. Köpet av soffan förde med sig att det var tvunget att plockas om lite i köket och då kom plötsligt en massa glasprylar fram ur gömmorna. Gillar pressglas, hittade bara en ljusstake. Har nu fått för mig att jag skulle vilja ha en hel bricka med olika glasljusstakar, så jakten är igång!




Som ni märker så är det massor med olika saker som jag är på jakt efter om ni läst tidigare inlägg. Men eftersom jag är så ombytlig så läggs det till saker på "vill-ha-listan" och så kan det hända att de tas de bort lika fort igen.Men det är kul att "ständigt vara på jakt" efter nya prylar. Man vet ju aldrig när man kliver in där på affären eller vad det nu är, vad man råkar snubbla över. Det kan ju finnas nått litet kul till hemmet som är i ständig förändring.....jag blir nog aldrig "färdig";)





Nu byter vi hastigt blomsort..Hade Philurans trådverkstad och Hellens hus på besök i lördags. Vill sända ett tack till "tjejorna", alltid lika kul att ha er på besök! De kom med massor av presenter! Bland annat denna ljuvliga lilla ros i kruka,vaniljfärgad och allt;) De hade även bakat mumsiga chokladcupcakes och hade med sig. Som vanligt så glömde jag att fota innan vi mumsade i oss dem. De var MYCKET goda! Sen fick jag en physalisplanta och en körsbärstomatplanta som Helen drivit upp (eller vad man kallar det!?). Ska bli spännande att se om jag får något att skörda. Ni vet jag och mina gröna fingrar! Än så länge har jag lyckats hålla allt vid liv i min lilla trädgård (peppar peppar ta i trä).

Säger som många av er andra, tiden räcker inte riktigt till på sommaren till bloggande. Vet med mig att jag varit dålig på att "visa mig" hos er.Kikar in hos er så ofta jag kan, man är ju så nyfiken vad ni pysslar med. Snart, snaaaart har jag semester och hoppas få lite mera tid över.

Såg att det tickat iväg, att jag haft över 10 000 besök! Jätteskoj! Trodde väl aldrig att jag skulle få sååå mååånga som kikade in hos mig! Tack alla ni som besöker mig och lämnar värmande kommentarer!

Kramelikram på er!

tisdag 24 juni 2008

Smygtitt hos fröken omständig.

Ibland är jag en riktig "fröken omständig". Köpte mig en kökssoffa förra året som jag planerade att måla och fixa till. Men jag kom av mig (som så många gånger förr när det gäller målningsprojekt!!)så den blev ståendes i förrådet orörd och allt annat än vacker.

Så i söndags när jag strosade omkring på loppiset så stod den där! Kökssoffan jag alltid velat ha (utan att veta om det tydligen). Men hur ska jag göra nu då!? Jag kan ju inte släpa hem en till...Men jag bara måste ha den soffan som stod där, kosta vad det kosta ville.

Då plötsligt fick jag den brilliant idén! Jag frågade helt fräckt mr loppisgubbe om jag fick "byta in" min modell av kökssoffa, visserligen förra årets modell, men felfri, inga fler sittningar har gjorts i den sedan den kom från loppiset, den hade helt enkelt "orginal skicket" kvar. Det gick hem!! Jag fick byta min soffa mot denna skönhet. Visserligen med några sedlar i mellan.

Här får ni en smygtitt på den. Det var ett fult 80-taliskt (avskyvärt om vi ska prata klartext)tyg på dynan. Men det slet jag av i samma stund som soffan kom hem. Under det tyget så fanns, ja,jag vet inte om jag ska kalla det charmiga eller ful-snygga, galon-aktiga klädseln. Har inte bestämt mig om det ska få vara kvar eller inte ännu(jag kanske har blivit knäpp, men jag gillar den på nått vis!?). Jag ska fundera på det en stund, sen ska det fixas,puffas och piffas med lite kuddar. Så nu måste jag ut på kudd-jakt.

Kram på er!

söndag 22 juni 2008

Utmanad

Hej! Hoppas att ni alla haft en trevlig midsommar. Det har jag haft, umgåtts med vänner, grillat, slappat och myst! Precis som det skall vara. Jag har dessutom haft en kortare blogpaus, men nu är jag tillbaka igen.

Var och handlade här i veckan och hade bestämt mig för att det skulle bara köpas kläder! INGET annat skulle slinka med hem! Men vad gör man när denna lilla skönhet står i ett fönster och dessutom står det på en skylt: 30 % på allt i butiken. Haalllååååå eller!? Min kära syster släpade ut mig fortare än kvickt efter att jag köpt denna lilla bur så att jag inte skulle hitta nått mera(tack snälla lilla *E *för det, annars vet vi inte hur det hade slutat)

Melinda, Mig & Alice har utmanat mig och jag antar den utmaningen. Ska försöka att svara på frågorna...

1. Vad gjorde du för 10 år sedan?

Då studerade jag till sjuksköterska. Kära nån vad tiden rinner iväg, jag tycker det känns som alldeles nyss.....



Jag fyndade ju lite på loppis förra helgen när vi var på marknad, ett litet fynd bara. Den lilla såsskålen med hjärtan på tråd i som står på översta hyllan, den kostade hela 5 kronor. Har blivit helt frälst i såsskålar helt plötsligt av någon anledning...i vitt porslin så klart. Här ser ni en hylla i köket som börjar bli mer än överfull med prylar.

2. Vad finns på din "att göra lista" idag?

Idag!? Hälp, massor, som vanligt. Men jag har ett par riktigt dåliga samveten som står och skräpar i förrådet som skulle behöva ha en dejt med penseln. Jag har inte riktigt hittat inspirationen att ta tag i dem. Men sen ser sovrummet ut som skrutt också! Det är nämligen där möblerna ska in när de väl blir färdiga.




Appropå stå och skräpa, rotade runt i ett skåp och hittade denna lilla sötnosen häromdagen. Plockade om lite och vips blev det en blomkruka.





Hade glömt att jag hade den i min ägo. En liten trälåda som det varit skolkritor i. Hittade den hos farmor och farfar för ett antal år sedan.

3. Godis jag gillar.

Ja jag är väl som många av er andra där ute, lite smått GALEN i choklad. Spelar ingen roll i vilken form eller färg, allt från vit till mörk choklad mmmmmmums!

4.Vad skulle jag göra om jag blev miljonär?

Köpa mitt drömhus (vet precis vilket) och öppna en liten gårdsbutik med café! Ja man skulle väl göra massor, resa, skänka pengar till hjälporganisationer, inte jobba heltid, listan kan nog göras jäääättelång.

5. Städer där jag bott.

Ja, jag har bott större delen av mitt liv i denna lilla stad i södra Dalarna. Förutom under några år när jag studerade i Borås. Minns att jag ville inget hellre än att flytta från denna lilla "håla"när jag var något yngre. Men några år här ifrån gjorde att jag uppskattade den lilla "hålan" och flyttade därför tillbaka. Trivs nog bäst på landet!

Skickar utmaningen vidare till "Philurans trådverkstad" och "Hellens hus".

Var på loppis idag och gjorde mig ett fynd. Men jag fick det inte med mig hem,det var lite för skrymmande, hoppas att kunna visa det inom kort ;)

Kram så länge!



måndag 16 juni 2008

Ägg och rabarber

Hej! Oj vad en helg går fort när man har en massa skoj för sig. I lördags så tog vi oss en tur till Smedjebacken. Besökte bland annat den mysiga lilla butiken Kol och rosor (se länk i högerspalten). Där var det rea! Köpte mig dessa söta ljusstakar. Stod och höll i dem redan för ett par helger sedan på bloggträffen, men beslutade mig för ett annat köp då. Men i lördags slog jag till,fick dem dessutom till halva priset! Vilket fynd!



Sen fick jag för mig att jag ville skapa lite! Gick loss lite på porslinet igen. Det finns så mycket vackra mönster. Kom på att jag ville göra mosaikägg...Här ser ni ett i turkost.




ett i ljusblått....





en hel hoper med ägg.






Sen på söndagen bar det av på marknad! Perfekt väder, soligt med några molntussar, lite vind och massor med folk. Här ser ni Philurans del av bordet. Massor med ögongodis! Det hade skapats hej vilt i Philurans trådverkstad...







Här en supergullig fjärilsblompinne och några av mina ägg på ett fat. Svårt att fota trådkonst och få till det bra märker jag....








Det fanns massor av härliga ting på denna marknad. Blommor,keramik,vävda mattor, grönsaker,honung och sen detta stället, som hade ljuvliga rabarberfat! Gissa om ett fick följa med mig hem?





Jamen självklart! De var så otroligt välgjorda. Jag har funderat länge på att göra ett, men så här snyggt skulle det aldrig bli (sen blev jag lite lat och tänkte att det skulle vara himla bekvämt med ett färdigt) Så jag tog och slog till på ett. Men det höll på att gå kras redan i första kurvan på väg hem. Philuran svängde och vi hörde ett skrammel från baksätet. Ve och fasa innan vi kunde stanna och titta! Men det höll och här står det nu hemma hos mig, som ni ser har Mr Frog redan bosatt sig och stormtrivs!

Kom på en sak i skrivande stund..De hade ju loppis där också för sjutton! Ja, jag kunde ju inte låta bli att shoppa, men jag har glömt att fota mitt fynd, så jag får spara det till nästa gång. Varför lär man sig aldrig, jag kunde ju ha varit lite mera generös med fotandet! Ja jag får väl vara glad att jag över huvudtaget fick med mig kameran denna gången. Flumfialotta som man är!

Kramelikram på er!

fredag 13 juni 2008

Marknad med bloggrabatt

Min kära mamma gillar att åka på marknad och sälja diverse av sina smarriga hemlagade/bakade prylar. På söndag är då dags, denna gången en helt ny marknad som vi inte varit på, nämligen Härnevibymarknad, här är en länk så kan ni läsa om den http://harnevibymarknad.110mb.com/. Har aldrig varit där, men jag har lyckats läsa mig till att det även finns loppis! Alltid lika trevligt! Loppis är ju aldrig fel, eller vad säger ni?

Några bekanta "skvallrade" för mamma om denna marknad och hon är ju inte sen att nappa! Och vem ställer upp som hjälpreda om inte jag!? Har en känsla att detta kommer att innebära att man måste masa sig ur sängen i nån okristlig tid, typ halv sex eller nått, en söndag...hmmm. Philuran är också medbjuden och kommer att ha sina alster med sig (se "Philurans trådverkstad" bland länkarna) spana in bloggen, det har tillverkats grejor på senaste tiden som jag tror kommer att få följa med. Här på bilden ser ni supergoda polkahjärtan som är en av de olika sorters godis hon kommer att sälja. (Godiset är inte hemlagat).



Hon är förtjust i att baka skorpor, här ser ni saffransskorporna. De stod farligt nog en kort stund på mitt köksbord, konstigt nog klarade sig alla med livet i behåll!? Gillar bakverk med saffran skarpt! Det kommer att finnas flera olika sorters skorpor, hemlagad aprikos-och morotsmarmelad och olika sorters godis till försäljning.







Sen har mamma även lyckats få fatt i mina absoluta favvohjärtan i keramik!!




Hon säljer även dessa. De finns som synes i olika modeller och storlekar.

Genombrutet hjärta 35:-

Stort hjärta 30:-

Litet hjärta 20:-

Varje hjärta har en liten ögla så man kan hänga dem i vackra band, eller bara lägga dem som prydnad på ett fat.

Har ett erbjudande till er som dyker upp på marknaden, om ni uppger mitt namn på bloggen så får ni köpa keramikhjärtanen till halva priset!

Ha det så bra hoppas vi ses kram!

måndag 9 juni 2008

Kockumsfynd på loppis

Hej på er! Tänkte visa mina senaste loppisfynd. De har mest varit prylar från detta stället.



Här är det första inköpen, en hink med lock och en liten tratt. Helen, här är bildbevis på att den lilla blomman jag fick av dig fortfarande är alive and kicking :)!




Var iväg på ett större loppis utomhus i helgen och där låg denna lilla skönhet på ett av alla borden. En lagomt nött tvålkopp. Ni får föreställa er den med en ljuvlig tvål på. Hade slut i ljuvliga-tvål-förrådet (som om jag skulle ha ett?!) kändes inte så charmigt att placera en tvålpump ;) på detta lilla charmtrollet, så ni får hålla till godo med en blomma.





Till sist i den växande kockums-samlingen, ett handfat. Hmmm det har plötsligt smugit sig in lite blå-vita saker hos mig!? Jag som nyss sagt att de aldrig riktigt passar in hos mig... Så här är det, jag vill så gärna ha en planteringsbänk! Har tänkt att dessa sakerna skulle passa bra där. Där av den plötsliga köphysterin av kockumsprylar mina vänner. Har bett min kära pappa att han ska snickra en planteringsbänk åt mig.






Ikväll började sommartorpet igen, har nog kikat på de flesta avsnitten genom åren. Hör sommaren till nu mera,på nått konstigt vis. Saknar Ernst lite.. Ja så här inspirerad såg Mille-plutten ut när sommartorpet körde igång. Han gick och la sig i soffan mitt emot, suckade ljudligt och gav mig denna uttråkade blick. Man ser riktigt hur han tänker "om man ändå haft ett grisöra att mumsa på.."

Tack alla ni som besöker mig. Jag blir jätteglad för alla vänliga kommentarer!

Kram på er!

torsdag 5 juni 2008

Blommor,presenter och stekta gröna tomater..

Nu väntar sommarlov och semester alldeles runt hörnet.. Tänk när man var liten och hade sommarlov! Vilken känsla det var, man tyckte att man skulle vara ledig såååå länge. De sista veckorna längtade man riktigt tillbaka till skolan. Ja ok det var hundra år sedan! Nu bara rinner tiden iväg..Vilken supersommar vi haft hittills! Så härligt med all grönska, att man bara kan gå utanför dörren och plocka en bukett med blommor. Knipsade av en Rododendron(reserverar mig för eventuella stavfel där, lägg på minnet att jag är ingen växtkännare!) och la i en av alla mina skålar på fot. Ja jag vet att jag är lite halvknäpp som tänder ljus nu när det är såååå varmt. Men det doftar så gott, jordgubb och rabarberdoft. Sen inbillar jag mig att mygg-skrällena flyr från doften. Jag tror att myggen har någon form av konferens här hemma hos mig, de är så attans många. Sen har de valt ut mig som frukost,lunch och middagsbuffé!



Som sagt det är ju skolavslutningstider. Min pyssliga mamma fick beställning på presenter. Visar några bilder på några av de hon knepade ihop. Ovan, ett fat på fot med en blandning av diverse hemlagat och annat gott.







Det var svårt att få bra bilder med allt cellofanet omkring presenterna. En bricka med diverse prylar, ett par vackra glas, något att äta och dricka. Jag skulle bli glad om jag fick någon av dessa. Skulle gärna ta den med fat på fot.....var nära att norpa den kan jag säga.





Stekta gröna tomater..ja det är en trevlig film. Men nu var det inte det jag skulle prata om. I dag har jag köpt mig en tomatplanta!? Jag, JAG har köpt! Har nämnt detta tidigare, men jag säger det igen. Jag har INGA gröna fingrar! Men så var jag och handlade lite blommor och då stod den här plantan där och såg så himla inbjudande ut. Så är det ju så gott med tomater, solvarma tomater! Hmmm ja vi får väl se hur det går. Men ni vet, friskt vågat hälften vunnet..eller? Man kan ju aldrig veta om man inte provar, så jag slog till! Ja sen att det höll på att bli stekta gröna tomater i bilen på väg hem... Men jag var bara tvungen att ta en omväg till loppis,visar en annan dag vad jag fick med mig hem.

Ha en härlig helg!






måndag 2 juni 2008

Bloggträff

Igår var det bloggträff heeela dagen! Men så trevligt det var, vi besökte en hel hoper med härliga ställen. Superglömsk som jag är, glömde jag så klart kameran hemma(morr!). Så jag får berätta och visa bilder på några av mina inköp.Det hela började hos kol och rosor i Smedjebacken, underbar liten affär med mängder med vackra linnetyger,keramik, rostiga prylar,möbler och smycken. Där köpte jag mig en krok med porslinsknoppar som jag ska ha i badrummet. Hur jag än fotade såg det så såg det knäppt ut, så ni får se den när den kommit på plats. Sen bar det av till Anna-panna lingonkanna en kombinerad inredning och leksaks affär. Vidare åkte vi till Speglingar, åhhh uuunderbaaart litet hus med massor av ljuvligheter. En blandning av gammalt och nytt. Mitt inköp blev denna rosa porslinskanna, perfekt för saftkalaset! Ikväll fick den agera vattenkanna till mina supertörstiga växter.


Sedan intog vi lunch på Bergsmans Tolvsbo. Mmmm mycket gott! Efter detta for vi till ett ställe som heter Mormors hus i Tunkarlsbo! Åååå kära nån vilket ställe! Ligger helt underbart vid vattnet, superhärlig miljö, det var så att man tappade andan kan jag säga. Jag blev så tagen av allt att jag helt kom av mig och handlade inte en endaste pinal! Attans att jag inte hade en kamera med mig!! Men dit blir det absolut ett besök i sommar. Nästa stopp var Hemma hos Alice i Norberg, supergullig liten affär! Köpte dessa små berlocker att smycka saker med. Sen blev det bakelse på Elsa Anderssons café, mums!



Färden avslutades hos Mig & Alice i Säter. Där har jag varit förut och shoppat ljuvligheter. Ja vad ska man säga, man vill han typ ALLT i den affären! Men jag fick sansa mig, vasen i fattigmanssilver till vänster i bild blev inköpet och ett par små hjärtformade speglar att hänga som prydnad. Hjärtanen gav jag till mamma i present (så de hann jag inte fota) . Ja det var en jättetrevlig resa, stort tack till arrangörerna! Så nu vet ni om ni har vägarna förbi, dessa små guldkorn är väl värda ett besök!


Måste bara visa vad jag fått, spana in mr frog! Denna skönhet fick jag i något försenad födelsedagspresent idag. Tack Helén! Jag satte honom i mitt lilla fågelbad, han såg ut att behöva svalka sig lite. Plockade ut det lilla fågelbadet idag, köpte det förra sommaren på Mur och kamin, en supermysig affär.Grodan är också därifrån och den lilla kaninen som jag visat i ett tidigare inlägg. Ja vi får väl se om jag törs ha fågelbadet på verandan eller om det bli rena bufféverksamheten för fru katt!

Ha det så bra.

Kramelikram på er!